Valgamaal tuleb tänavu suur metsaistutamine

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Valgamaa metskonna metsaülem Risto Sepp on pärit metsanduse valdkonna inimestele hästi teada kohast – Järvseljalt Tartumaal, mis tuntud ka erakordselt kõrgete puude poolest.
RMK Valgamaa metskonna metsaülem Risto Sepp on pärit metsanduse valdkonna inimestele hästi teada kohast – Järvseljalt Tartumaal, mis tuntud ka erakordselt kõrgete puude poolest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa riigimetsades saab tänavu mulda ligi 300 000 noort puuhakatist rohkem kui mullu. Paraku tuleb metsaistutamise kõrval tegelda ikka ja jälle metsa puhastamisega prügist, tõdeb riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Valgamaa metsaülem Risto Sepp.

RMK istutab tänavu riigimetsa 21 miljonit puud. Kas ka Valgamaa riigimetsas on tänavused tööd juba alanud?

«Jah, on küll. Valgamaal alustasime iga-aastase metsaistutamisega 7. aprillil. Esimesed taimed said mulda Karula vallas Raavitsa külas ja Tõlliste vallas Sooru külas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles