Auväärne orel ootab annetajate tuge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui 120 aastat Laatre kirikus seisnud oreli väärikust on hakatud tasapisi taastama. Mulluste orelitalgute ajal said nii palju kui võimalik korrastatud viled. Pildil näitab Olev Tammela ideaalselt säilinud orelikappi – tõelist meistritööd.
Enam kui 120 aastat Laatre kirikus seisnud oreli väärikust on hakatud tasapisi taastama. Mulluste orelitalgute ajal said nii palju kui võimalik korrastatud viled. Pildil näitab Olev Tammela ideaalselt säilinud orelikappi – tõelist meistritööd. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laatre kiriku halb seisukord sunnib kogudust kiirelt abi otsima, et ei häviks pühakoda ega seal paiknev haruldane orel.

Walceri orel on olnud Laatre kirikus 1894. aastast, mil tähistati koguduse 300. aastapäeva. See on üle elanud ilmasõjad ja riigikordade vaheldumised. Ka pärast viimatist vandaalide rünnakut 1970. aastatel on see häält teinud – tõsi küll, vaevu-vaevu. Nüüdseks on aga muusikariist üle 25 aasta vaikinud ja selle edasine käekäik sõltub suuresti annetajate heldusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles