Maksuhaldur on saatnud üle 437 000 maamaksuteate

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliamet (MTA) saatis veebruaris välja 237 000 paberil ja üle 200 000 elektroonilise maamaksu teate. Nende alusel kuulub tänavu tasumisele 50,8 miljonit eurot maamaksu.


Maksuhaldur palub tähele panna, et vastavalt maamaksuseadusele peab inimene, kes ei ole 2011. aasta kohta maamaksuteadet 25. veebruariks veel kätte saanud, teavitama sellest 30 päeva jooksul MTA piirkondlikku teeninduskohta. Mugavaim võimalus maksuteadet kätte saada ja kontaktandmeid täpsustada on teha seda e-maksuametis/e-tollis.

Maamaksu tasumise tähtaeg on 31. märtsil. Kui aastane maamaksu summa on suurem kui 64 eurot, tasutakse 31. märtsiks sellest vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa tuleb ära maksta hiljemalt 1.
oktoobriks. Kui summa on väiksem kui viis eurot, maamaksu ei määratud ega maksuteadet ei saadetud. Laekunud maamaksu kannab maksuhaldur täies ulatuses kohalike omavalitsuste eelarvesse.

Enamik omavalitsusi on täitnud maamaksuseadusest tuleneva nõude, et maksuhaldurile tuleb maamaksu määramiseks esitada andmed iga maaomaniku, sealhulgas korteriomaniku kohta, mitte aga maksu vahendaja, näiteks korteriühistu kohta.

Nõudest kinnipidamine tagab ühtlasi, et korteriomanikul ei teki maamaksu võlga, kui vahendaja talle tasutud maamaksu mingil põhjusel maksu- ja tolliametile edasi kandmata jätab.

Küsimuste korral palutakse pöörduda MTA piirkondlikesse teeninduskohtadesse või helistada ameti maamaksu infotelefonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles