Valgamaa saab kuuenda aasta ema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aastal sai auväärse tiitli Liia Ruusmann Tõrvast.
2016. aastal sai auväärse tiitli Liia Ruusmann Tõrvast. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba kuuendat korda on plaanis Valgamaa aasta ema tiitliga tunnustada pereema, kes pühendunud ja hea ema ühele või enam lapsele – võivad olla ka kasulapsed –, andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust. Kandidaate tiitlile saab Valga maavalitsusele esitada 21. aprillini.

Sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukoht rahvastikuregistris on Valgamaa ning kes on tunnustatud nii ametitöös kui perekonnas ja on ühiskonnale hea eeskuju ka väljaspool pereringi. Taotluse võivad teha kõik, kes selliseid emasid märganud. Oodatud on pildid ning lähedaste iseloomustused kandidaadi kohta.

Taotluses tuleb kirja panna esitatava isiku nimi, sünniaeg, elukoht (koos postiindeksiga), telefoninumber, elukutse, töökoht, kodakondsus ja laste arv. Lisada tuleb kandidaadiks esitamise põhjendus, kirjeldus nominendi töö ja igapäevategevuse kohta ning taotluse esitamise kuupäev ja esitaja kontaktandmed.

Kirjalikud ettepanekud tuleb saata Valga maavalitsusele meilitsi või postiaadressil. Taotluse võib tuua ka isiklikult maavalitsuse infolauda.

Tänuüritus, kus tunnustatakse maakonna aasta ema ja antakse üle pärandihoidja sõled, leiab aset Nõuni kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles