Maavalitsuses kukkus ripplagi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel reedel pärast kella 16 kukkus Valga maavalitsuse hoones Valgamaa Omavalitsuste Liidu kontoris sisse ripplagi, mis purustas oma raskuse tõttu tööruumi laua. Lae allakukkumise ajal viibis kabinetis ka üks töötaja, kes kannatada ei saanud.

Maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts ütles, et ripplae allakukkumise põhjus on ilmselt ehitaja tehtud vigades. "Meie jaoks on tegemist kahtlemata õnneliku ja ka ennetusliku õnnetusega," ütles ta. "Õnn oli selles, et inimesed vigastada ei saanud."

Mõts kinnitas, et pärast õnnetust lasti ehitajal ohutuse tagamiseks kahe kabineti lagedele, kus on samasugused ripplaed, lisakinnitused panna.

Tänaseks on ruumis koristustöö tehtud ning kontoris töötanud ajutiselt teise ruumi viidud.

Tallinna tehnikaülikooli teaduri Karl Õigeri sõnul on ripplagesid väga erineva kaalu ja süsteemiga. "Ripplagesid on kõik kohad täis," ütles ta. "Ripplaed võivad olla väga kerged, kus on vaid võre, näiteks plastikust plaadid, mis ei kaalu mitte midagi. Aga on ka ripplagesid, kus on kahekihiline kipsplaat."

Õiger tõi raske lae kohta näiteks Tallinnas asuva Solarise kino varisenud ripplae, mis kaalus umbes 30 kilogrammi ruutmeetri kohta. Kergemad võivad tema hinnangul kaaluda paari kilo ringis.

Alla varisenud ripplaele, mis purustas maavalitsuses laua, võisid tema sõnutsi raskust lisada elemendid, millele plaadid toetusid. "See element võib kaaluda ka midagi. Seal on riputused, mille otsas on profiilid. Nende peale paigaldataksegi plaadid," selgitas Õiger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles