Lapsed vahetunnis enam ei jookse, vaid veerevad

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel aastal Aakre kooli lõpetanud südikas tüdruk kirjutas projekti ning tegi Aakre lasteaiale-koolile suure kingituse – nüüdsest on koolipere 12 võimlemispalli võrra rikkam.

Aakres nii lasteaia kui kooli lõpetanud 14aastane Eva Volver kirjutas Ideelaborisse toetusetaotluse kooli ja lasteaia lastele võimlemispallide soetamiseks.

Direktor Liina Laaseri sõnul käib Aakres elav, kuid nüüd Rõngus koolis käiv tüdruk koolimajas tihti külas, sest ka tüdruku ema töötab siin.

«Tegemist oli viie valla ühise noorteprojektiga, kus õpilased ise said mõelda, kellel mida tarvis läheks. Kui Puka Noortepesa esindaja Kaija Tamm meie kooli projektist rääkima tuli, kutsusin Eva ka kuulama. Kuigi ta polnud algul projektikirjutamise mõttest vaimustunud, tuli ta siiski kohale ja kuulas soovitused ära. Hiljem koju minnes hakkas ta mõtlema, mida koolil õieti vaja oleks,» rääkis Laaser.

Algul liikus Eva mõte kiikedele, sest lastel pole pargis oma mänguväljakul nurgakest, kus saaks kiikuda või ronida, ning sellest unistati juba siis, kui ta veel ise seal koolis käis. «Vaatasin internetist, mis kiiged maksavad, aga kuna eelarve oli ainult 200 eurot, oleks kiik liiga kalliks läinud.»

«Siis tuli mulle meelde, kuidas käisime Aakre kooli ja lasteaiaga Vanemuises vaatams etendust «Lotte Unenäomaailmas». Seal oli suurte võimlemispallidega üks lahe tants tehtud,» meenutas tüdruk. «Hakkasin internetist otsima, kes neid müüb, ja leidsingi sobiva firma, kes saatis mulle hinnapakkumise. Need sobisid hinnalt kõige paremini ja nii valisingi välja 12 eri suuruses palli.»

Tüdruk tunnistas, et eks ema ikka aitas natuke projekti kirjutamisel. «Direktor saatis digiallkirjastatud taotluse ära ja paari nädala pärast saingi rõõmusõnumi, et minu projekt valiti välja,» oli Eval põhjust rõõmustada.

«Pallid transportis kooli Tervise Abi OÜ, kellelt need ka osteti. Nüüd meil enam keegi vahetunnis ei jookse, kõik veerevad,» lisas direktor.

«Peale tubli vilistlase Eva projekti rahastati ka meie kooli 6. ja 4. klasside õpilaste projekt jalgpalliväravate ostmiseks. Lisaks vahetunnis pallidega hullamisele saame nüüd varsti hakata jalgpallitrenni tegema,» avaldas direktor heameelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles