Valgamaa lapsed saavad toetuste abil kümneid uusi pille

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

EV100 algatuse «Igal lapsel oma pill» tänavusest taotlusvoorust sai ligi 700 pilli soetamiseks toetust 220 huviõppeasutust ja lasteaeda üle Eesti.

Valgamaalt sai toetust kaheksa toetusetaotlejat, kelle seas on kolm muusikakooli. Suurima hulga uusi pille ehk neli saab toetuse abil Valga muusikakool: tenortrombooni, flöödi, altsaksofoni ja klarneti. Tõrva muusikakool saab toetust viiuli, Eesti lõõtspilli ja tenortrombooni, Otepää muusikakool altsaksofoni, eufooniumi ja viiuli ostuks.

Hulga uusi instrumente saab ka Valga lasteaed Buratino, kes panustab eelkõige rütmipillide soetamisse. Nii on neile eraldatud toetust 12 komplekti marakaid, 4 ksülofoni ja 24 komplekti kõlapulki. Teine toetust saanud Valgamaa lasteaed on Tsirguliinas asuv Õnnelind, kes soetab selle abil kõlatorud ja kõlaplaadid. Eralasteaeda pidav MTÜ Hellenurme Mõis aga sai toetust 16 komplekti puidust kõlapulkade ja kuue löökpilli džembe ostuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles