Vanad juhtmed teevad muret

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkised juhtmed. Foto on illustreeriv.
Katkised juhtmed. Foto on illustreeriv. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) ja päästeamet alustasid kevadel koostööprojekti «Tuleohutus kortermajas», et juhtida tähelepanu tuleõnnetustele kortermajades ja tõsta korteriühistute juhtide teadlikkust nende õnnetuste ennetamise võimalustest, teatas liit.

Liit nendib, et paljudes vanades kortermajades pole elektrijuhtmestikku 20-30 aastat vahetatud. «Elektriseadmete kasutamisel juhtus mullu 34 tuleõnnetust, rikked elektripaigaldistes olid õnnetuse põhjus 116 korral,» toob sõnas Lääne päästekeskuse peainspektor Erti Suurtalu EKÜLi ajakirjale Elamu.

Ta märkis, et korterelamus kontrollitakse vaid ühisruumides asuvaid elektriseadmeid, kaabelduskilpe, voolumõõtjaid ning korteritesse kontrollima ei minda. Suurtalu hinnangul tuleks aga ka korterid kontrollida, sest korterites kiputakse elektrisüsteeme iseseisvalt vahetama või uuendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles