Neli Valgamaa omavalitsust tutvustas elanikele eelarvet

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas koostas eelarvest lühiülevaate ka Taheva vallavalitsus.


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Teiste seas koostas eelarvest lühiülevaate ka Taheva vallavalitsus. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sügisel saatis rahandusministeerium omavalitsustele soovitused, kuidas teha oma eelarvest lühike ja arusaadav ülevaade, et see oleks kergesti arusaadav ka selle elanikele. Selle tulemusel koostasid eelarve lühiülevaate 67 kohalikku omavalitsust.

Valgamaalt tuli algatusega kaasa neli kohalikku omavalitsust: Hummuli, Karula, Taheva ja Tõlliste vald. Teised kas keeldusid või ei pidanud vajalikuks ministeeriumile vastatagi. Seejuures põhjendas Valga linnavalitsus lühiülevaate mittetegemist sellega, et ajalehes Valgamaalane on ajakirjanik juba avaldanud tutvustuse eelarvest.

«Eelarve ja selle koostamise põhimõtted peavad olema kogukonnale kergesti mõistetavad. Ühest küljest on kahju, et nende soovitustega tuli kaasa vaid kolmandik omavalitsustest, kuid teisest küljest on rõõm, et võrreldes eelmise aastaga on lühiülevaate koostamise aktiivsus oluliselt kasvanud,» ütles riigihalduse minister Mihhail Korb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles