Vaata emakeelseid videoklippe kliimamuutuste põhjustest

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linn. Foto on illustratiivne.
Valga linn. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestimaa Looduse Fond (ELF) esitleb 14 eestindatud videoklippi kliimamuutuste põhjustest, mõjust ning pidurdamise võimalustest.

Klipid annavad ülevaate fossiilkütuste tekkest ning kasutamise ajaloost, süsinikuringest ja -jalajäljest. Samuti selgitatakse, kuidas mõjutavad kliimamuutused looduslikku mitmekesisust, merevee taset, maakera keskmist temperatuuri ja ilmastikuolusid.

Lühifilmidest leiab nutikaid nippe, kuidas aidata käitumisharjumuste muutmise abil kaasa kliimamuutuste protsessi pidurdamisele ning mil viisil kohaneda uute oludega. Näiteks käsitletakse klippides, kuidas vähendada toidu raiskamist ning kuidas arukalt liigelda.

Klipid on sobilikud nii kooliõpilastele kui ka Eesti elanikkonnale laiemalt kliimamuutuste alase teadlikkuse tõstmiseks ning need on tõlgitud ka vene keelde. Tõlkimist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Eestikeelsed klipid leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles