GALERII: Mulda said kümned tuhanded puud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigimetsa majandamise keskusel (RMK) oli reedeks plaan panna talgupäeval Valgamaal kasvama 40 000 puud. Osalejaid oli oodata 600 ringis. Osalt kehvapoolse ilma tõttu oli tegelik arv kolmandik sellest.

Metsaistutuspäev tormi laastatud Taheva riigimetsas on esimene üle-eestilises osaluspäevade sarjas «Mis on puude taga?». RMK loodusteabe teemajuht Kaidi Jõesalu sõnas, et paljud olid tulekust ära öelnud viimasel hetkel, halva ilma kartuses. Sadas ju varahommikul lumelörtsi, hiljem vihma.

"Mullu suvel tormi tõttu kahjustada saanud 15 hektari suurune ala on tavapärasest istutusalast suurem ning sinna oli plaanis panna kasvama umbes 40 000 taime," rääkis RMK metsakasvatustalituse Kagu piirkonna metsakasvatusjuht Indrek Karolin istutuspäeval. Ilmselgelt pandi kasvama tunduvalt vähem, kohale ei tulnud ka kutsutud aktivistid, kes metsaseaduse vastu häält tõstnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles