Ilm talgulisi ei soosinud

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lätis toimuvad täna üleriigilised talgud. Traditsiooniliselt said talgud teoks ka piirilinnas Valkas ja selle lähiümbruses.

Ilm täna talgulisi ei soosinud. Küll sadas vihma, rahet ja lundki, vahepeal näitas end ka päike, kuid siiski oli ilm jahe ja tuuline. Vaatamata sellele, olid koristustalgutele tulnud rõõmsas tujus ja ei lasknud end kehvast ilmast heidutada. Puhtamaks said mitu piirilinna Eesti poole elanike seas tuntud ja armastatud paika. Suuremad talgud olid Veskijärve kallastel, laululava ümbruses, raudteetammil ja Konnaoja ääres.

Valka laululava juures askeldas viis naist, kes ütlesid end olevat Läti töötukassa Valka osakonnast. „Oleme juba kaheksandat aastat talgutel osalenud. Riisume hetkel pinkide vahekäike puhtamaks, siin on maas hulk lehti ja okkaid. Kuigi ilm töötegemist täna ei soosi, meid see ei heiduta ja püüame laululava ümbruse ikka korda teha,” sõnas Erna Pormeistere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles