Metsaühistud üle Eesti kutsuvad metsa istutama

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa istutamine. Pilt on illustratiivne.
Metsa istutamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metsaühistud üle Eesti korraldavad metsapäevi, Valgamaa Metsaühistu kutsub istutama metsa 29. aprillil.

Käes on metsaistutusaeg ning nagu igal kevadel, on metsas tegutsejatel nüüd käed-jalad tööd täis. Sel aastal istutatakse metsadesse üle Eesti 30 miljonit väikest puud, peamiselt meie metsadele omaseid mände, kuuski ja kaski. Kui riigimetsas saab metsaistutusel tööd 1700 inimest, siis erametsades tehakse suur osa tööst metsaomanike endi poolt või talgutena, koos pere ja sõpradega.

Valgamaal hoolitseb metsaomanike metsauuenduse korraldamise ja metsakasvatuslikele küsimustele vastuste andmise eest Valgamaa Metsaühistu, kelle mitmete liikmete jaoks tõi metsaistutamise planeeritust oluliselt varem päevakorda eelmisel aastal Kagu-Eestit hõredamaks muutnud torm. Ka 29. aprillil toimuval metsapäeval on plaanis uuendada 2016. aasta juulitormi tõttu lagedaks jäänud ala.

SA Erametsakeskus kommunikatsioonijuhi Kertu Kekki sõnul on metsühistud metsapäevade korraldamise üle Eesti ette võtnud selleks, et pakkuda metsahuvilistele võimalust tutvuda, kuidas erametsades elu käib, milliste valikute ja võimaluste ees seisavad erametsaomanikud ja milline on olukord erametsade uuendamisega. Metsapäevadel selgitavad metsanduse asjatundjad metsa kasvamise ja kasvatamise põhimõtteid ja traditsioone ning üheskoos pannakse algus uuele metsapõlvkonnale.

Registreerumine ja lisainfo metsaühistute metsaistutuspäevade kohta on leitav erametsaportaalist www.eramets.ee.

Kõiki metsasõpru kutsutakse käsi metsamullaseks tegema!

Valgamaal toimuva metsapäeva kohta saab lisainfot Valgamaa Metsaühistu juhatuse liikmelt Atso Adsonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles