Kagu-Eesti koolide esindajad veetsid seiklusliku päeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Olesk

Kagu-Eesti riigigümnaasiumite koolimeeskonnad Valgast, Võrust ja Põlvast kohtusid Valgas 21. aprillil koostööpäeval "Kindel seljatagune ehk Tegevused õhus, maa peal ja maa all«, andis teada Valga gümnaasiumi projekti- ja karjäärijuht Pille Olesk.

»Kohtumise eesmärk oli arendada kagunurga riigigümnaasiumite koostööd, inspireerides kolleege jagama oma kogemusi ning luues praktiliste tegevuste abil hea kasvupinna ühisteks ettevõtmisteks,« sõnas Olesk.

Kohtumise korraldas Valga gümnaasium. Kehvast ilmast hoolimata pakkus Valga välja seiklusliku päeva õues. Päeva algas militaarteemapargis helikopteri lennusimulatsiooniga. Sellele järgnes kopteris loeng teemal »Juhi roll ja vastutus«, lektor oli Marko Tiirmaa.

Teemapargi eestvedaja Meelis Kivi juhendamisel tutvusid külalised pargi ja muuseumiga. Osalistele pakkus suure elamuse sõit sõjamasinaga Sooru, kus sai maha peetud laserlahing. Koos söödi lõkke ääres sõdurisuppi ja arutleti päevakohastel teemadel. Maa all olevas punkris sai gaasilambi valgel peetud ajurünnakul kirja hulgaliselt edasiviivaid koostöömõtteid.

Lõpuks panid külalised nutikuse ja tiimitööoskused proovile värskelt avatud põgenemismajas Valga noortekeskuse juures mänguga »Exit the House«. Meeskondlik põgenemismäng pani päevale põneva punkti.

»Kagu-Eesti riigikoolid ei otsi koostöövõimalusi ainult kooli töötajatega, vaid seda teevad ka õpilased. Nüüdseks on teoks saanud juba mitu õpilasüritust ja kohe tuleb lisa,« lubas Olesk. »Näiteks öögümnaasium Põlvas, jalgpallivõistlus Valgas, õpilasesinduste koostööpäevad Otepääl. Kolme kooli kohtumiste lisaväärtus on tulevikus moodustuv kindel koostöövõrgustik."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles