Sajad kutseõppurid astuvad võistlustulle

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsemeistrivõistlused "Noor meister 2016" lahtiste uste päeval Valgamaa Kutseõppekeskuses.
Kutsemeistrivõistlused "Noor meister 2016" lahtiste uste päeval Valgamaa Kutseõppekeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Näituste messikeskuses saab 4.–5. mail teoks kutsehariduse suursündmus Noor Meister 2017. Kahepäevasel kutsemeistrivõistlusel osaleb ligi 400 Eesti parimat kutseõppurit 31 erialal.

Seitsmendat korda koondab Noor Meister kaheks päevaks Tallinnasse kokku Eesti kutsehariduse. Suurimal kutsemeisterlikkuse võistlusel selguvad riigi parimad sirguvad meistrid paljudel erialadel, nagu näiteks IT, keevitamine, hooldustöö, mehhatroonika, plaatimine ja restoraniteenindus. Messialal tutvustab kutseõppevõimalusi 28 kutse- ja rakenduskõrgkooli. Uute erialadena on läbi aegade suurimal Noorel Meistril esindatud tänavu aednik, raamatupidaja, sekretär, vastuvõtu administraator ja ärinduse spetsialist.

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Tea Varraku sõnul on võistlustulle astuvad noored homsed meistrid. «Näen rõõmuga noori, kes teavad, mis neile meeldib ja milles nad on head – olgu selleks müüriladumine, veebidisain või juuksuritöö. Kindel on, et need noored viivad Eesti elu edasi ja neid oodatakse pikisilmi ettevõtetesse tööle,» sõnas Varrak.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul on kutseharidus hea ja väärikas valik, mida näitab ka Noore Meistri võistluste aasta-aastalt suurenev populaarsus. «Inimesi, kes oskavad ja tahavad midagi oma kätega ära teha ja on valmis end pidevalt täiendama, on alati vaja. Eesti kutsekoolide tase on väga kõrge ning oskajad spetsialistid, kes suudavad kaasas käia tehnoloogia arenguga, võivad arvestada püsiva töökohaga,» ütles Tamsar.

Võistlused muudab põnevaks see, et etteantud tööülesanded tuleb kvaliteetselt ära teha väga piiratud aja jooksul. Nii peavad tislerid tammepuust salalaekaga riiuli valmis saama 13 tunniga ning IT-spetsialistidel on ettevõtte IT-taristu püsti panemiseks ja teenuste seadistamiseks aega vaid 12 tundi.

Kõiki võistlusi on võimalik Eesti Näituste messikeskuses oma silmaga näha ja lemmikutele kaasa elada. Võitjaid ootab ees auväärne tiitel «Noor meister 2017». Valitud erialade parimatel noortel on võimalus kandideerida Eestit esindama 2018. aastal Budapestis toimuvatel Euroopa kutsemeisterlikkuse võistlustel EuroSkills.

NOOR MEISTER 2017

Kahel päeval saavad külastajad tasuta elada kaasa kutsemeistrivõistlustele 31 erialal, tutvuda õppimisvõimaluste ja koolidega kutseharidusmessil, proovida ameteid 11 praktilises töötoas, küsida nõu Rajaleidja karjäärispetsialistidelt.

Esinevad Karl-Erik Taukar Band, Tallinna balletikooli ja Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli õpilased. Veel on ees ootamas Tallinna tööstushariduskeskuse moe-show, juuksurieriala võistlustööde esitlus ja EUM DJ Battle.

Kutsehariduse suursündmust Noor Meister korraldab sihtasutus Innove ning läbiviimist toetavad haridus- ja teadusministeerium ning Euroopa sotsiaalfond, suursponsorid on BLRT Grupp, Makita, Tallink Hotels ja Maxima.

Alates 2006. aastast koordineerib noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis SA Innove, valmistades ühtlasi noori ette rahvusvahelisteks kutsemeistrivõistlusteks EuroSkills ja WorldSkills.

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles