Tsirgumäe külas toimuvad puukäsitöö mõttepäevad

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalik pärandtehnoloog Andres Rattasepp tutvustab mõttepäeval tõrvavabriku ajalugu
Kohalik pärandtehnoloog Andres Rattasepp tutvustab mõttepäeval tõrvavabriku ajalugu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metsa, puid ja puidu mitmekülgset ning jätkusuutlikku kasutamist väärtustavad inimesed kogunevad sel nädalalõpul Puukäsitöö mõttepäevadele Parmu Ökoküla keskusesse Tsirgumäe külas. Praktiliste tegevuste käigus arutletakse tänsest pühapäevani metsa ja puukäsitöö mineviku, oleviku ja tuleviku üle.

Osalejad käivad metsas taimetarga Tiia Trollaga, kes tutvustab nii söödavaid kui mittesöödavaid taimi. Söödavatest taimedest valmistatakse maitsvat lisa õhtusöögile.

Edev Eremiit ehk Meelis Kihulane suunab puude vaatamist puukäsitöölise pilguga – millist puud valida, kuidas tarbepuitu ära tunda, kuidas kasutada looduslikke vorme tarberiistade valmistamisel. Praktilise tööna saab iga osaleja valmistada lihtsa tarberiista, mis kirjatakse mustriga.

ERMi pikaaegne teadur-kuraator etnoloog Vaike Reemann räägib puitornamentidest. Parmu Ökoküla asutaja ja eestvedaja Kalev Raudsepp ning mõttepäevade korraldaja pärandtehnoloog Andres Rattasepp tutvustavad kohaliku tõrvavabriku ajalugu ning tõrva ja tökati valmistamise protsessi alates materjali varumisest kuni valmisproduktini.

Noor andekas lõõtspillimängija Herbert Konnula loob meeleolu kena lõõtspillimänguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles