Euroopa päeval saab end proovile panna

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseum
Valga muuseum Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 6. mail tähistatakse üle Eesti Euroopa päeva. Seetõttu saab külastada erinevaid asutusi või kohti, mida on Euroopa Liit rahastanud. Valgas leiab Euroopa päev Valga muuseumis.

Kella 11-15 on muuseum tasuta avatud kõikidele huvilistele. Europe Direct Valgamaa teabekeskus jagab muuseumis huvitavaid Euroopa Liidu trükiseid lastele ja täiskasvanutele. Toimub ka Euroopa Liidu teemaline viktoriin koos põnevate auhindadega. Kõikide viktoriini lahendajate vahel loosib Euroopa Komisjoni esindus Eestis 9. mail välja 1000eurose reisitšeki Euroopas reisimiseks.

Võimalik on värvida värviraamatuid, valmistada märke, magneteid ja peegleid ning meisterdada endale puidust pliiatsitopsi. Kõik huvilised saavad tasuta külastada muuseumi püsiekspositsiooni ja soovi korral osaleda orienteerumismängus, kus küsimustele õigesti vastanuid ootavad auhinnad.

Kell 12 ja 14 on võimalik osa võtta tasuta muuseumituuridest koos giidiga ja lisapõnevust pakub eurobingo. Muuseumi hoovis saab maanteeameti juhendamisel järele proovida, kas oskad õigesti oma autosõitu ohutuks muuta ning turvavarustust kasutada.

Kohapeal on võimalik ka keha kinnitada. Oma kohviku on avanud Valga kodukohvikute päeval kuulsust kogunud kohvik Johanna.

Euroopa päeva Valgamaal korraldavad Europe Directi Valgamaa teabekeskus ja Valga muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles