Valga põhikool võtab eeskuju Inglismaa koolidest

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat aastat Valga põhikooli juhtival Hannely Luik-Stogovil julgetest ideedest puudust ei tule ning ta on veendunud, et peagi on nende positiivne mõju ka laiemale üldsusele näha.
Kolmandat aastat Valga põhikooli juhtival Hannely Luik-Stogovil julgetest ideedest puudust ei tule ning ta on veendunud, et peagi on nende positiivne mõju ka laiemale üldsusele näha. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Puudulike hinnete, tundidest puuduvate ja käitumisraskustega õpilastega seotud probleemidega maadlevad paljud koolid. Eesti suuruselt teine, ligi 850 õpilasega Valga põhikool plaanib nendega võidelda jõuliste muudatuste abil.

«Eelmisel aastal tehtud järelvalve järeldas, et meil on asjad päris head ja meid tuuakse lausa maakonnas eeskujuks,» sõnas Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov. Samas tunnistas ta, et halvasti õppivate ja poppi tegevate õpilastega on üksjagu probleeme.

Lisaks tõi koolijuht murekohana välja tunde segavad, tubaka- ja alkoholitooteid tarbivad õpilased, kellega tegelemiseks koolil mõjusad vahendid puuduvad. «Politsei ütleb, et sellega peaks tegelema kodukord. Samas ei ole meil selle põhjal muud meedet, kui õpilast lihtsalt veenda. Tundub, nagu oleks kool muredega üksi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles