Ilmateenistus andis tormihoiatuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugevad tuuleiilid on varemgi palju kurja teinud.
Tugevad tuuleiilid on varemgi palju kurja teinud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riiklik ilmateenistus andis täna üle Eesti esimese taseme tormihoiatuse.

Ilmateenistus prognoosib tugevat lörtsi- ja vihmasadu. Nähtavus halveneb. Puhub kirdetuul puhanguti 7-12, iiliti 15 m/s, põhjarannikul võib tuule kiirus olla iiliti 23-25 m/s.

Pärastlõunal pöördub tuul lõunasse 7-12 m/s. Laine kõrgus on 0,7-1,5 m. Õhutemperatuur on 1-3 kraadi.

Homme on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul sajuvõimalus väheneb ja pilvisus hõreneb. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti kuni 17 m/s, õhtuks nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 3-8 kraadi.

Kuigi Valgamaa pole tormist haaratud, oli kella 19.00 seisuga rikkelisi elektrikatkestusi 3579 majapidamises, veel kella 17 paiku oli see number üle 7000.

Katkestuste kohta leiab infot Elektrilevi kodulehel olevalt rikete kaardilt. Enim katkestusi on just põhjarannikul, näiteks ainuüksi Lääne-Virumaal ligi 2000.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliinidest tuleb eemale hoida. Juhtmete alune maapind võib olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses. Ohtlikest olukordadest palub Elektrilevi teatada rikketelefonil 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles