Kaagjärves kogunesid nõiad volbrituld pidama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Volbriõhtu üks traditsioone on lõkke tegemine, Kaagjärve volbritule äärde on aga kombeks lennata nõidadel.

Nii oli ka tänavuse volbriõhtu auks kohale lennanud mitmeid nõidasid, kes rahvale meelelahutust ning kehakinnitust pakkusid. Pärast ühist vihmavastast loitsu lausumist hakkas päike tõesti pilvede vahelt rohkem piiluma ning rahvastki kogunes järjest rohkem.

Nõidade eestvedamisel löödi kohaliku lõõtspillimängija Jaan Pähni viiside saatel tantsu, lennutati luudasid ning mängiti muid mänge.

Suur volbrilõke andis sooja ning väikestel lõketel keetsid nõiad nii nõiajooki kui nõiasuppi. „Supi sees on kohalikud konnakoivad ning rästikusabad,” kutsus nõid Wilhelmine rahvast sööma.

„Eks külm ilm on täna paljud inimesed koju jätnud. Aga neile, kes kohale tulevad, on traditsioonid olulised,” arvas tänavune volbriõhtu korraldaja Ene Kaas.

„Võrreldes varasemaga, kui siia tuli palju inimesi linnast, on nüüdsed peod palju rahulikumaks muutunud. Eks inimesed jäävad ka vanemaks aga siis tullakse koos lastelastega, nagu mina täna,” ütles Kaagjärve volbriõhtu tähistamise kunagine algataja Airi Toit, kes vaatamata kaugemal elamisest alati kohalikele üritustele jõuda proovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles