Juhtkiri: Korras tänavad on arengu eeldus

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel aastatel on palju räägitud Valga ilme parandamisest. Linnaarhitekt Jiri Tintera hinnangul peaks selle nimel linnast kaduma hulk tondilosse ning äärelinna teatava kokkutõmbumise arvelt peaks kesklinn suurema arenguhoo sisse saama.

Mingit arengut ei saa aga olla, kui linnatänavad viletsas seisus on. Selles mõttes võib sümboolseks pidada Valga linnavolikogu reedest otsust võtta kuni 2, 2 miljoni euro ulatuses laenu, mille toel kavas remontida Võru ja Tartu tänav ning katta omaosalus vanalinna ja keskväljakut puudutavates projektides.

Võru tänava halb olukord on Valga elanikel ja selle külalistel pinnuks silmas olnud juba aastaid. Viimastel aastatel on üha enam kõnelema hakatud ka Tartu tänava kehvast seisundist. Seda halvendasid ka vahepealsed kahtlase väärtusega otsused, mille tulemusena katsetati tänaval uudset segu – külmalt segatud ja peeneteralist vedelat mörditaolist mössi. Paraku see kauaks püsima ei jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles