Mobiilne mäng aitab avastada Valgamaa veekogusid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa arenguagentuuri turismiarendusjuht Signe Hunt rõõmustas, et ettevõtmine tõmbab tähelepanu maakonnas toimuvale.
Valgamaa arenguagentuuri turismiarendusjuht Signe Hunt rõõmustas, et ettevõtmine tõmbab tähelepanu maakonnas toimuvale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa rohkearvuliste veekogude ja suvesündmuste avastamiseks käivitus 1. maist mobiilne Valgamaa veekogude orienteerumismäng ning maakonna suvesündmuste pildirakendus Facebookis.

«Soovime tõmmata tähelepanu Valgamaa turismiatraktsioonidele ja Valgamaaga seotud sündmustele. Paljud teavad Leigo järvemuusikat, Pühajärve jaanituld, Tõrva loitsu, Sangaste lossi, Valga militaarfestivali, kuid seotusele Valgamaaga tihtilugu ei mõelda. Soovime seda arusaama parandada, populariseerida erinevaid suvesündmusi ja põnevaid paiku,» kommenteeris Valgamaa turismiarendusjuht Signe Hunt.

Mängus on Valgamaale üles seatud 75 veekogudega seotud kontrollpunkti, kus tuleb vastata küsimustele, teha fotosid või see lihtsalt läbida. Võidab osaleja, kes 1. maist 31. augustini teeninud enim punkte või läbinud marsruudi kõige kiirema ajaga. Osaleda võib üksi või seltskonnaga. Liikumisviisi või transpordivahendi osas tingimused puuduvad.

Facebooki pildirakenduse abil saab igaüks üles laadida fotosid Valgamaal veedetud hetkedest. Olgu need suvesündmused, vaatamisväärsused, koomilised ja tähelepanuväärsed situatsioonid või mistahes muud põnevad elamused. Üles laetud pilte on võimalik kõigil hinnata, läbi mille tekib pingerida.

«Tore, et maakond on võtnud südameasjaks läheneda oma kuvandiloomele terviklikult ja läbimõeldult. Valgamaa tuntuim turismiatraktsioon ei ole soodsate hindadega Alko1000 Valga/Valka piiril ja selle asjaolu soovime kõigile läbi sotisaalmeediakanalite selgeks teha. Valgamaa on rohkearvuliste veekogude ja põnevate sündmuste toimumise paik,» lausus «Valgamaa tuntuks» projektijuht Rainer Paenurk.

Orienteerumismängu rakendus nimega NaviCup on Android telefonides tasuta allalaetav. Jooksvat punktiseisu saab jälgida www.navicup.com lehel. Parimatele osalejatele on kohalikud ettevõtjad välja pannud hulganisti auhindu. Kampaaniate lisainfot leiab veebiaadressilt www.valgamaa.ee/suvi2017 ja «Valgamaa» Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles