Kirekind naasis Viljandist eripreemiaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muusikakooli pärimusansambel Kirekind, mida juhendab muusikakooli õpetaja Koidu Ahk (vasakul) , pälvis noorte pärimusbändide konkursil eripreemia oma kauni ja sütitava etteastega.
Valga muusikakooli pärimusansambel Kirekind, mida juhendab muusikakooli õpetaja Koidu Ahk (vasakul) , pälvis noorte pärimusbändide konkursil eripreemia oma kauni ja sütitava etteastega. Foto: Erakogu

Viljandis selgus esimest korda Eesti parim noorte pärimusbänd. Konkursil osales ka Valga muusikakooli ansambel Kirekind.

Noored olid kokku tulnud Tartust, Valgamaalt, Karksi-Nuiast, Pärnust ja Viljandist. Osalesid ansamblid, kus liikmetel vanust kuni 20 aastat.

Kandideerimiseks tuli esitada kaks salvestatud lugu. Registreerunuid oli kahekümne ringis. Žürii valis  võistluskontserdile kuus kollektiivi. «Välja valiti need, kelle repertuaaris poleks ainult omalooming, vaid ka pärimusmuusika,» sõnas Kirekinna juhendaja, Valga muusikakooli õpetaja Koidu Ahk. Kontserdil tuli esitada kolm pala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles