Noor Serbia autor korraldab Valgas etenduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseum
Valga muuseum Foto: Heino Käos/Valgamaalane

Rahvusvaheline kirjastuskorporatsioon ;paranoia publishing group ltd. k esitleb 7.–13. maini uues linnas – Peterburis, Helsingis, Valgas, Riias, Tartus ja Tallinnas – oma kolmekümnendat toodet, Adam Randželovitši raamatut «Lühimärkmeid laostumisest» («Эксперименты по разложению»). Noore Serbia autori raamat ilmub nii eesti- kui venekeelsena.

Valgas on esitlusetendus 10. mail algusega kl 16 Valga muuseumis.

Randželovitši tekstikogu põimib omanäolises ühendvormis sürrealistlikku mängulisust ning vahedat enese- ja ühiskonnakriitikat. See on ühtaegu nii naljakas kui mõtlemapanev materjal, milles toorust ja väljaütlemisjulgust kannab otsinguliselt eksperimentaalne meetod.

Rikastavat tunnetuslikku peapööritust tekitab otsustamatus, kas lõpptulemuseni on jõutud spontaanse kirjutuse või hoolika planeerimise tulemusena. Sisekaemuslikkuses on «Lühimärkmeid laostumisest» omalaadne 21. sajandi kunstniku noorpõlveportree.

Randželovitš on sündinud Moskvas 1994. aastal. Ta elab Belgradis, õpib sealses teatriakadeemias dramaturgiat ja töötab asutuses nimega Center za Kulturnu Dekontaminaciju. Ta on Serbias avaldanud raamatu

«Stolica Za Gadjenje» ning mitmeid lühilugusid ja lühinäidendeid vene kirjandusajakirjades. Serbias on avaldatud ka tema tõlkeraamatud.

Randželovitš on koostanud jugoslaavia radikaalse avangardi 1921–1926 antoloogia. Ta on võitnud auhindu oma lühifilmidega ja organiseerinud Belgradis festivali The Unforeseen Experimental Film Festival (2016).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles