Mäkketõusu hooaeg saab avalöögi Valgamaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laatre mäkketõus 2015
Laatre mäkketõus 2015 Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Järgmisel laupäeval saab Valgamaal Laatres teoks Eesti meistrivõistluse esimene etapp mootorrataste mäkketõusus. Mäkketõusuhooaeg koosneb kaheksast võistlusest, millest viis kuulub meistrivõistluste arvestusse.

«Tegemist on mootorrataste võistlusega, kus selleks spetsiaalset kohandatud tsiklid sõidavad mäkke. Võidab see, kes jõuab kiiremini mäe tippu või kes kõrgemale mäkke sõidab,» teatas Kristjan Siilak, võistluse üks peakorraldajatest. «Mootorrattad on kohandatud mäkkesõiduks nii, et vähendatud on kaalu, tagakiige on pikemaks tehtud, all on spetsiaalne rehv ning esiotsameestel on lisatud ka nitro või sõidetakse etanooliga.»

Siilaku teatel võetakse Laatres mõõtu neljas masinaklassis. «Masinaklassis Single võistlevad ühe silindriga mootorratad, masinaklassis Unlimited kahe ja enama silindriga mootorrattad, juunioride klassis võistlevad  5–15aastased ning neljas grupp on krossitsiklite masinaklass.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles