Homme veel kauplust kinni ei pane

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17 aastat Taheva külas kauplust pidanud Eduard Bessonovi sõnul on maapoel ellu jääda keeruline. Kuna rahvaarv külas väheneb, langeb ka kaupluse müügikäive ning ots otsaga kokku tulla on üha raskem.
17 aastat Taheva külas kauplust pidanud Eduard Bessonovi sõnul on maapoel ellu jääda keeruline. Kuna rahvaarv külas väheneb, langeb ka kaupluse müügikäive ning ots otsaga kokku tulla on üha raskem. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tahevas, Valga–Võru maantee ääres asuv kauplus on nagu üks maakauplus ikka. Hoone on väljast küll veidi väsinud moega, kuid sees müügil kõik eluks tarvilik. Kaup küll veidi kallim kui linnas suurtes kauplusekettides.

Valgas elav Eduard Bessonov on Taheva külas kauplust pidanud 17 aastat ja ütleb, et maakauplust on üha raskem käigus hoida. «Aastatetaguse ajaga võrreldes on täna nagu öö ja päev. Siin külas elas rahvastki mitu korda rohkem, noori pole enam üldse jäänud. Avatud oli postkontor, töötas metskond ja möödasõitjaidki astus palju rohkem sisse. Turiste satub ka siia vähem.»

Päevas käib mehe sõnul kauplusest läbi paarkümmend inimest. «Ostavad peamiselt toidukraami. Pärast aktsiisitõusu on alkoholi müük oluliselt vähenenud. Mis viga, rattaga on Lätimaale 13 kilomeetrit ja autoga Valka paarkümmend kilomeetrit. Inimene ostab sealt, kust odavamalt kätte saab,» sõnas ta. Kaupluses on ka internetiga arvutinurk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles