Helme vallas hukkus tulekahjus mees

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud korteri aknad maja tagaküljel pühapäeval, 8. mail. Kalme külas asuva maja teise korruse korteris hukkus tulekahjus mees.
Põlenud korteri aknad maja tagaküljel pühapäeval, 8. mail. Kalme külas asuva maja teise korruse korteris hukkus tulekahjus mees. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Helme vallas Kalme külas puhkes reede õhtul korteris tulekahju, milles kaotas elu seal viibinud 67aastane mees.

Päästjad said reedel kell 20.37 väljakutse Valgamaal asuvasse Kalme külla, kui maja teiselt korruselt tuli suitsu. Esialgsetel andmetel põles korter ning selles võis olla ka inimene.

Kohale saabunud suitsusukeldumise varustuses päästjad sisenesid kohe korterisse ja tõid välja 67aastase mehe, kelle kiirabi kahjuks hukkunuks tunnistas. Teisi inimesi tulekahju ajal korteris ei viibinud. Ühtlasi evakueeriti kõrval asuvate korterite elanikud.

Põlengu levik piirati kella 21.14ks. Tulekahjus sai kogu korter tahma- ja kuumakahjustusi ning söestus osaliselt. Esialgsetel andmetel võis tulekahju põhjustada suitsuga magama jäämine.

Tules elu kaotanud mehe naaber Rein Kõvask ütles pühapäeval, et kutsus päästjad välja suitsulõhna peale. Kõvaski korter asub samuti maja teisel korrusel, otse hukkunud mehe korteri kõrval. Kõvaski sõnul elas naabrimees korteris üksi. "Kuldvillak käis ja tundsin, et tuppa tuleb mingit imelikku lõhna. Mõtlesin, et lähen vaatan, köögi poolt tuli. Vaatasin, et midagi ei põle ega kärssa. Tegin akna lahti, ka õuest ei tulnud midagi. Mõtlesin, et las ta siis olla."

Paari minuti möödudes tundis Kõvask lõhna aga juba tugevamini ning märkas suitsu akna juures teisel pool maja. Ta mõtles, et äkki on kellegi kütmise peale katus põlema läinud, kuid avastas siis, et naabri köögi aken oli halliks tõmbunud ning korteri teisest aknast tuli välja suitsu. Seepeale kutsus mees välja päästjad.

"Kui voodi välja visati, siis oli näha, et pool voodit oli ära põlenud," lausus Kõvask. Kõvaski enda korter kannatada ei saanud, kuigi seal oli veel ka pühapäeval sees kõrbelõhn.

Päästjad juhivad tähelepanu, et põleva suitsuga tugitooli või diivanile väsinult pikali heitmine on eluohtlik. Pehme mööbli vahele pudenev suitsukoni võib tulekahju esile kutsuda alles tundide järel. Ohutum on suitsetada ruumidest väljas ja suits tuleb alati pärast hoolikalt kustutada. Korterist puudus ka elu päästa võinud suitsuandur.

Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles