Galerii: Tehvandilt sai alguse Tartu jooksumaratoni põhidistants

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 7. mail kell 11 startisid jooksjad ja kepikõndijad Tehvandilt 35. Tartu jooksumaratoni 23kilomeetrisele distantsile, kus stardis oli ka Kersti Kaljulaid. Võidu võttis keenialane Ibrahim Mukunga Wachira.

Kuigi aastase vahe järel oli Tartu Jooksumaratonil taas stardis Eesti üks paremaid pikamaajooksjaid Roman Fosti, oli 23 km distantsi selgeks soosikuks siiski Eestis elav keenialane Ibrahim Mukunga Wachira, kes võitis ajaga 1.13.23. Roman Fosti jäi teiseks ajaga 1:17:42 ning kolmas oli Raido Mitt ajaga 1:17:48.

Kahel eelmisel aastal Elvas triumfeerinud Mukunga Wachira kübaratriki vormistamist soodustas tõsiasi, et Fosti tuli starti tugeva treeningu pealt ning viimase peamine siht on pigem olla löögihoos 20. mail joostaval Göteborgi poolmaratonil. „Tulen Tartusse, et teha üks tugev treeningjooks. Kindlasti ma Tartu Jooksumaratonil tippvormis ei ole ja ilmselt esikohale ei konkureeri, kuid pjedestaalikoha nimel võitlen siiski,“ rääkis Fosti enne võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles