Valgamaa noortekeskused said üle 10 000 euro

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurima summa sai Tõlliste avatud noortekeskuse tehtud projekt.
Suurima summa sai Tõlliste avatud noortekeskuse tehtud projekt. Foto: Sirje Lemmik/Valgamaalane

Valgamaa noored saavad sel aastal osaleda mitmes huviringis ja sündmustel, mis teostuvad tänu Eesti noorsootöö keskuse (ENTK) korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursile.

Ühtekokku eraldati riigi toetus kuuele projektile kogusummas 10 161,21 eurot. Rahastuse abiga viiakse tänavu Valgamaal ellu mitmesuguseid põnevaid noortele suunatud sündmusi ja ettevõtmisi, nagu näiteks noortebändide festival ja annete jaht.

Projektikonkursi hindamiskomisjonis osalenud ENTK peaeksperdi Kuldar Adeli sõnul olid Valgamaal selgelt eristuvad eri piirkondade noortekeskuste ja noorte vajadused. Igas piirkonnas oli taotletud erinäoliste tegevuste ja vahendite jaoks toetust.

«Valgamaa projektides olid noored kõigil puhkudel väljatöötamise eestvedajaks ja saavad olema ka tegevuste elluviijaks,» ütles Adel. «Näiteks teatriring, bändide festival, perepäevak, küladevaheline sportmängude turniir ja eriteemalised õpitoad saavad teoks just seetõttu, et noored on neid soovinud ja on valmis nende läbiviimisse ka ise panustama.»

Üks silmapaistvamaid projekte on Tõlliste avatud noortekeskuse Tank projekt «Valgamaa noorte annete jaht», milles osaleb 140 noort 14 kohalikust omavalitsusest. Annetejahil korraldatakse noortele mitmesuguseid tegevusi tutvustavad õpitoad, mis toetavad noori uute huvitegevuste leidmisel või eneses uute huvide ja annete avastamisel. Tegevused soodustavad noorte panustamist ja õpitut ning kogetut saab edaspidi iseseisvalt kasutada.

Maakonnale eraldatava toetussumma suurus sõltub seal elavate noorte arvust. Nii oli mõnes maakonnas, kus oli palju taotlejaid, iga euro peale tihe konkurents. Mõnes aga sai kõiki projekte toetada täies mahus.

Ühtekokku esitati avatud noortekeskuste projektikonkursile 222 projekti, mis on 15 võrra enam kui eelmisel aastal. Maakondlike hindamiskomisjonide ettepanekute alusel eraldatakse selle aasta konkursi käigus toetust 178 projektile üle kogu Eesti kogumahus 236 197 eurot.

Valgamaal avatud noortekeskuste projektikonkursist rahastuse saanud projektid:

* Avatud Hellenurme noortekeskus, «Koos on lõbusam» – 1022,4 eurot

* Tõlliste avatud noortekeskus Tank, «Valgamaa noorte annete jaht» – 3090 eurot

* Otepää avatud noortekeskus, «Valgamaa noortebändide festival» – 1353 eurot

* Taheva valla avatud noortekeskus, «Taheva ja Helme valla noorte omaalagtuse toetamine koostöö ja sportimisvõimaluste kaudu» – 1624,21 eurot

* Tõrva avatud noortekeskus, «Tõrva noorte vaba aja loovate ja arendavate tegevuste võimaluste avardamine» – 1400 eurot

* Valga avatud noortekeskus, «Läbi mängu suureks» – 1671,6 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles