Juhtkiri: Edasiviiv rivaalitsemine

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus “Koht, kus kõik on parem”
Näitus “Koht, kus kõik on parem” Foto: Paul Poderat

Eestlased on ikka end naabritega võrdlema kippunud. Teisipäeval Valgas avatud näitus tõestab, et meie naabrid Lätis teevad samamoodi.

Eestlased on lätlasi töganud eelkõige seoses nende varvastega. Näituselt saab teada, et lätlased on üleoleva suhtumise enda kasuks keeranud. Läti muinasjutu kohaselt olnud kõigil inimestel algselt kuus varvast, et oleks parem puude otsas turnida. Seega olevat lätlaste puhul tegu justkui kõige ürgsema säilinud rahvaga.

Lätlased on eestlasi harjunud pidama aeglasemateks. Viimastel aastatel on aga suhtumine muutunud. Seda on tunda ka siis, kui suhelda kolleegidega Põhja-Läti ajalehest Ziemeļlatvija – pidevalt tehakse eestlaste ja Eesti suhtes komplimente. Näiteks on Läti kolleegid avaldanud imestust, et eestlased Läti elanikega suhteliselt võrdse hinnataseme juures kõrgemat palka saavad ja vahel veel seejuures streigivad ka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles