Selguvad parimad sõiduautotehnikud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autotehnik. Foto on illustratiivne.
Autotehnik. Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Täna ja homme toimub Pärnumaa kutsehariduskeskuses noorte sõiduautotehnikute kutsemeistrivõistlus. Paarisvõistlusel võtavad mõõtu autotehnika eriala teise ja kolmanda kursuse kutseõppurid üle Eesti. «Valgamaa kutseõppekeskusest osalevad võistkonnana Taavi Jaaksoo ja Kuido Talirand, nende juhendaja on Aivo Kuld,» täpsustas SA Innove kommunikatsioonispetsialist Maarja Vaikmaa.

Parima sõiduautotehniku tiitlit püüdvad võistkonnad peavad sooritama viis ülesannet. Teoreetilises testis hinnatakse võistlejate loogilist mõtlemist ja erialaseid teadmisi, rehvivahetuses töö korrektsust ning veermiku kontrollimisel töö teostamise ja vigade leidmise oskust.

Võistlejad peavad tundma ka sisepõlemismootori tööpõhimõtteid, seejuures oskama teostada tehnilist mõõtmist ja kasutama autodatat. Lisaks tuleb koostada elektriskeem, mille juures hinnatakse multimeetri ja Ohmi seaduse rakendamise oskust. Iga võistlustöö sooritamiseks on aega 30 minutit.

Võistlusest võtab osa kokku 12 võistkonda. Lisaks Valga õppeasutusele on esindatud Järvamaa kutsehariduskeskus, Kehtna kutsehariduskeskus, Kuressaare ametikool, Pärnumaa kutsehariduskeskus, Rakvere ametikool, Tallinna Lasnamäe mehaanikakool, Tallinna tööstushariduskeskus, Tartu kutsehariduskeskus, Vana-Vigala tehnika-ja teeninduskool, Viljandi kutseõppekeskus ja Väike-Maarja õppekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles