Valgamaal saab loodusväärtusi avastada kahel matkal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matkama tulles tasub kaasa võtta oma toidukott ja jook, selga panna ilmale vastav riietus ning jalga mugavad jalatsid.
Matkama tulles tasub kaasa võtta oma toidukott ja jook, selga panna ilmale vastav riietus ning jalga mugavad jalatsid. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Keskkonnaamet korraldab koos partneritega maikuu kolmel nädalavahetusel matkad kõigis Eesti maakondades.

Tänavuse looduskaitsekuu teema on «Eestilt Euroopale, Euroopalt Eestile». Eestist saab esmakordselt Euroopa Nõukogu eesistuja, mistõttu on sobiv aeg arutleda, millised on need väärtused, millega rikastame Euroopa loodust ning mida on Euroopa looduskaitse süsteem meile andnud.

Eesti võib rõõmustada kindlasti nii suurkiskjate hundi ja karu kui ka kotkaste hea käekäigu üle. Rahul võime olla rabade ja mitmete teiste elupaikade soodsa seisundiga. Suure töö tulemusel on paranemas ka meie loopealsete seisund. Euroopa Liidu looduskaitse aruandluse tulemuste kohaselt on Eesti üks vähestest liikmesriikidest, kus elupaikade ja liikide olukorda on enam kui poolel juhtudest hinnatud soodsaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles