Holdres põles vastu ööd taas: kaks tundi peale esimest puhkes uus kahjutuli

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul kella 9 paiku käisid Tõrva päästjad kustutamas Holdre külas süttinud sauna. Juba paar tundi hiljem tuli samasse kohta naasta, seekord juba suuremate jõududega - süttinud olid eelmise põlengu lähedal oleva Männiku kinnistul asuvad kuur ja saun. 

Vaevalt oli Vastseveski kinnistul süttinud saun kustutatud ja tuletõrjujad lahkunud, kui tuli naasta. Enne kella 11 tuli päästjatele Holdre külast uus ärev teade, seekord oli tuleroaks langemas Holdre lossi vastas asuval Männiku kinnistul kõrvuti paiknevad kuur ja saun. Reageeriti suurte jõududega. Kohalesõitnud Tõrva ja Valga päästjatele tuli abi ka Viljandimaalt: Abja-Paluoja päästekomando ja Karksi-Nuia vabatahtlikud.

Päästjate kohale jõudes oli kuur, milles külaelaniku Rein Järlovi sõnu küttepinde hoiti, suurelt jaolt põlenud ning see hävis täielikult. Päästjad püüdsid kõrvaloleva sauna lõplikku põlemist ära hoida, palkhoone ja selle katus said siiski märkimisväärseid kahjustusi. Õnnetuseses inimesed viga ei saanud. Põlengupaigal oli kohal ka politseipatrull. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles