Hummulis joosti Valgamaa jooksusarja kolmas etapp

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hummuli mõisapargis toimus laupäeval Valgamaa jooksusarja kolmas etapp, Hummuli pargijooks ja kepikõned, jooksusarjas selgitatakse välja ka Valgamaa meistrid murdmaajooksus.

Traditsiooniline Hummuli jooksuvõistlus toimus 34. korda. Osalejaid oli tavapäraselt rohkelt ja jooksjaid soosis ka kevadiselt soe ilm.

Võisteldi erinevates vanuseklassides ja eri distantsidel. Kõige nooremad sportlased jooksid 150 meetrit, natuke vanemad aga 400 meetrit. Lastejooks pikkusega 2,2 kilomeetrit oli juba tõsisem katsumus, samuti põhijooksu distants pikkusega 6 kilomeetrit. Põhidistantsi läbisid ka kõndijad.

Lastejooksude distantside parimad olid:

2013. aastal ja hiljem sündinud tüdrukutest oli ainsana stardis Delisa-Laurell Loos, seega sai pisitüdruk kaela esikohamedali. Samaealistest poistest võitis Hendri Lust Freddy Pungari ja Kenert Saavaste ees.

2011.-2012. aastal sündinud tüdrukutest olid parimad Marie Koor, Elli-Merly Tõrva ja Mariel Perv, poistest aga Andero Vare, Pert Ilisson ja Hugo Lepik.

2009.-2010. aastal sündinud tütarlaste paremusjärjestuses oli kiireim Kris Riin Veri Karolin Karja ja Hermeliine Kaarti ees. Poisslaste paremikku kuulusid Krismar Koor, Lukas Ilisson ja Jarmo Kõvask.

2007.-2008. sündinud tütarlastest oli kindlalt esimene Carolina Roomets, järgnesid Hanka Mühlberg ja Heliisa Pilm, noormeestest oli kiireim Markus Pungar, järgmised olid Jan Erik Kägu ja Jarmo Tiirmaa.

2005.-2006. aastal sündinud neidude järjestuses sai esikoha Carena Roomets, järgnesid Käroli Kõvask ja Elisabeth Uibo, noormeeste parim oli Sten-Jörgen Leis Markus Lehtna ja Toivo Muusikuse ees.

2003.-2004. aastal sündinud neidudest oli ainsana stardis ja esikoha vääriline Aliise-Helena Pisartšik, noormeestest oli parim Taivo Muusikus, järgnesid Madis Voitk ja Denijs Stahovskis.

Põhijooksu parimad vanusegruppide kaupa:

1999.-2002. aastal sündinud naiste arvestuses jooksid põhidistantsil ka nooremad jooksjad ja ülivõimsalt olid parimad õed Carena ja Carolina Roomets, olles tugevaiks konkurentideks ka parimatele meesjooksjatele. Kolmandaks tuli Ilona Milberga. Meestest oli kiireim Joosep Perv, teine Tanel Muusikus, kolmas Sten-Jörgen Leis.

1988.-1998. aastal sündinud naistest oli kiireim Aveli Tättar, talle järgnesid Ragne Margus ja Kersti Sisask. Meestest oli esimene Sairos Tamm, teine Taavi Perv ja kolmas Raul Liebenau.

1978.-1987. aastal sündinud naiste järjestuses oli esimene Kadri Pilm Egita Stahovska ja Evelin Märtsoni ees. Meestest oli teistes üle Mart Andresson, teine oli Margus Koor, kolmas Kaspar Songissepp.

1968.-1977. aastal sündinud naiste seast finišeeris esimesena Heldi Kaares, teisena Diana Audru ja kolmandana Kaja Tättar. Sama vanusegrupi meeste järjestus oli: Margus Lehtna, Marek Luts, Ainars Mazurs.

1958.-1967. aastal sündinud naiste grupis oli stardis vaid Eve Teder, seega võitja, meestest oli kiireim Kajar Tilga, järgnesid Aigars Feldmanis ja Hillar Viksi.

1953.-1957. aastal sündinud naistest oli esimene Anta Mincane, tema järel Taimi Uibo, meestest saavutas esikoha Kalev Kajaste, talle järgnesid Aivar Lillipuu ja Ain Saan.

1952. aastal sündinud ja vanemate jooksjate grupis oli nii meeste kui ka naiste arvestuses  vaid üks jooksja: Aija Lace ja Andris Dainis. Mõlemad said kaela esikohamedalid.

Põhijooksu parimaiks olid meestest Mart Andresson ajaga 17.50 ja naistest Carena Roomets ajaga 22.35.

Kõikides vanuseklassides said I – III koha võitjad medali, diplomi ja auhinna. Samuti olid osavõtuauhinnad kõikidele lastejooksudest osavõtjatele.

Võistluse korraldas Hummuli vallavalitsus, Hummuli Põhikool, Valgamaa Spordiliit, toetasid Hummuli Vallavalitsus, Kultuuriministeeriumi Liikumisharrastuse programm ja sponsorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles