Ettevõtja kaebas Tõrva linnapea kohtusse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnapea Maido Ruusmann peab enda kohtussekaebamist naeruväärseks isiklikuks kättemaksuks.
Tõrva linnapea Maido Ruusmann peab enda kohtussekaebamist naeruväärseks isiklikuks kättemaksuks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga kohtumajja jõudis 3. mail aktsiaseltsi Brick hagi Tõrva linnapea Maido Ruusmanni vastu võlgnevuse nõudega.

Bricki omanik ja juhataja Harry Käärik, kes on Ruusmanni abikaasa isa, ei soovinud hagi lähemalt kommenteerida. «Mina olen võlausaldaja ja vastama peab võlgnik. Mina rohkem infot ei jaga.»

Ruusmann ütles, et kohtussekaebamine lõhnab poliitika ja isikliku kättemaksu järele ning on absurdi tippu kuuluv.

«Tean, et minu poliitkonkurendid on kohtunud Harry Käärikuga. Kahjuks peame nentima, et seekordsed valimised tõotavad tulla aktiivsemad ja kahjuks ka räpasemad kui kunagi varem Tõrva piirkonnas. Tegeleme sellega, et see nii ei läheks ja isiklike rünnete ja üksteise mustamise asemel pakutakse valijatele häid plaane, kuidas Tõrva valla ja selle inimeste elu veelgi paremini edasi viia. Vastandumise tulemus on suures poliitikas näha – inimeste pettumine poliitikas ja erinevate ühiskonnagruppide vastuolud. See ei tohiks olla kellegi poliittegevuse eesmärk,» teatas Ruusmann kirjalikult.

Mingeid võlgu Ruusmannil enda sõnul Bricki ees ei ole. Antud teemapüstituse alus on Ruusmanni sõnul 2009. aastal tehtud väikesemahuline sõiduki ostutehing, mis ammu omavahel klaaritud. «Usun, et ka teile on loogiline järeldada, et kui kellelgi oleks olnud nõudeid 2009. aastal tehtud omavahelistest tehningutest, oleks need ammu juba ka maksma pandud, mitte ligi kaheksa aastat hiljem, viis kuud enne 2017. aasta kohalikke valimisi.»

Varasemalt on Ruusmann olnud Bricki nõukogu liige ja Brick Kinnisvara juhatuse liige, kuid nendelt ametikohtadelt taandus ta juba 2009. aastal. Praegu pole Ruusmannil enda sõnul aktsiaselts Brickiga mingeid kokkupuuteid peale selle, et Bricki juhataja Harry Käärik on tema abikaasa isa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles