Põllumehed külvasid sünnipäeva auks 134 rukkipõldu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algatuse üks eestvedajaid on rukkikuningas Hans Kruusamägi.
Algatuse üks eestvedajaid on rukkikuningas Hans Kruusamägi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Põllumehed on kirja pannud 134 rukkipõldu, millelt tänavu sügisel kavas lõigata saak Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks korraldatava aktsiooni «100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile!» käigus. Aktsiooniga teevad põllumehed koos möldrite ja pagaritega Eestile kingituse ning tarbijateni jõuab 2017. aasta uudseviljast valminud Juubelileib.

«Eesti rukki selts algatas möödunud aastal Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud ülemaalise liikumise, mille eesmärk on hoida elus eesti rukkikultuuri, rukki kasvatamise, tarbimise ja aretamise traditsioone, pärandades ka uutele põlvkondadele austuse leiva ja leivavilja vastu. Aktsiooniga tehakse ka omalaadne ja maitsev juubelikingitus Eestile,» ütles Eesti rukki seltsi asepresident, rukkikuningas Hans Kruusamägi.

«Põllumehed on aktsiooniga hästi kaasa tulnud. Kõige aktiivsem osavõtt on olnud Tartu-, Pärnu- ja Viljandimaal. Liitunud on nii tava- kui mahetootjad. Kõige noorem juubelivilja kasvatav põllumees on 3,5aastane Markus Pärnumaalt. Juubelileivaks on üle Eesti rukist külvatud kokku 2526 hektarile, millest peaks kindlasti piisama miljoni leiva küpsetamiseks,» selgitas Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles