Konfiskeeriti Lõuna-Eesti rekordkogus narkootilist ainet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konfiskeeriti rekordkogus narkootilist ainet.
Konfiskeeriti rekordkogus narkootilist ainet. Foto: Lõuna Ringkonnaprokuratuur

Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahistati neli meest, keda kahtlustatakse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises.

Kolm neist peeti kinni 1. märtsil Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse politseioperatsiooni käigus, kinnipeetute vanus on 27–32 aastat. «Kaks meest tabati Harju-, kolmas Tartumaal. Põhja-Eestis toimunud kinnipidamisel aitasid kaasa kolleegid Põhja prefektuurist,» kommenteeris Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin.

9. märtsil peeti Tartus sama kriminaalasjaga seoses kahtlustatavana kinni 26aastane mees.

Ühe kinnipeetava elukohas toimunud läbiotsimise käigus leidsid politseinikud 1,4 kilogrammi narkootilist ainet.

«Ekspertiisis selgub, mis ainega on tegemist ning ka selle täpne kogus. Kiirtest näitas, et tegemist on amfetamiiniga,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marju Persidskaja.

Narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin lisas, et tegemist on läbi aegade suurima ühekordse politsei poolt avastatud amfetamiini kogusega Lõuna-Eestis.

Konfiskeeritud narkootilise aine tänavamüügihind võinuks küündida 21 000 euroni.

Prokuröri sõnul on kõik neli kahtlustatavat varasemalt narkokuritegude eest kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles