Õnnetus jättis ehtsa mulje

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli loodusõpetuse ja bioloogia õpetaja Tiivi Rüütel kehastas bussijuhi tahtlikult tekitatud õnnetuses vigasaanut. Kannatanud jagati rühmadesse vastavalt nende vigastuste tõsidusele.
Valga põhikooli loodusõpetuse ja bioloogia õpetaja Tiivi Rüütel kehastas bussijuhi tahtlikult tekitatud õnnetuses vigasaanut. Kannatanud jagati rühmadesse vastavalt nende vigastuste tõsidusele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepääle kogunes eile ligikaudu 100 ametiisikut ja mitusada tsiviilelanikku, et mängida läbi stsenaarium, kus pahatahtlik bussijuht keerab bussi kraavi ja terrorist paneb spordivõistluse tribüünile pommi.

Tehvandi staadioni juures toimuva päästeameti korraldatud ohutusinfopäeva ja kriisiõppuse jaoks olid kohal 27 päästjat Otepäält, Tõrvast, Elvast, Antslast, Rõngust ja Sangastest, umbes 70 politseinikku, kellest üle 40 patrullpolitseinikud, 20 kiirreageerijad, 5 jälitajad, lisaks kaheliikmeline staabibuss. Samuti oli kohal kolm kiirabibrigaadi, kõik Tartu kiirabist, millel on staap ka Otepääl.

Kõigile inimestele mõeldud infopäeval jagasid oma erialaseid teadmisi päästjad, demineerijad, politsei, maanteeamet, Punane Rist ja häirekeskus. Õppusel osalemise kutse oli ühtlasi saadetud Valgamaa koolide 5.–9. klassidele, kust mitusada õpilast ka kohal oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles