Valgamaa siseturism kasvas ligi kuus protsenti

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää on Valgamaal üks populaarsemaid kohti, kuhu turistid aasta läbi tulevad.
Otepää on Valgamaal üks populaarsemaid kohti, kuhu turistid aasta läbi tulevad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa majutusettevõtted suutsid mullu regioonis ööbinud siseturistide arvu tõsta 3700 inimese võrra ehk 5,9 protsenti. Statistikaameti andmetel oli mullune näitaja 66 607 ning 2009. aastal 62 908.
 

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso hinnangul oli selles oluline roll ka majutusettevõtete aktiivsel osavõtul «Puhka Eestis» kampaaniast. Seetõttu kutsub Mutso ka tänavu majutusettevõtteid kampaaniast osa võtma.

«Kohalikel turismiettevõtetel on põhjust pingutada, sest endiselt kulutavad Eesti elanikud aastas välisreisidele pea kaheksa korda rohkem raha kui siseturismile,» ütles Mutso.

Tänavune kampaania kestab 17. aprillist 1. maini. Seda kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

«Kampaanias ootame osalema nii 110 puhkaeestis.ee andmebaasis olevat Valgamaa majutusettevõtet kui teisi ettevõtteid, kes Eesti puhkusvõimalusi tutvustava portaaliga veel liitunud pole. Puhkaeestis.ee portaalis osalemine on ettevõtetele tasuta, kuid antud kampaanias kaasa löömiseks tuleb neil koostada omapoolsed puhkusepaketid,» ütles Mutso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles