Õlu toob Pühaste nimele tuntust

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühaste pruulikoda eesotsas peapruulmeister Eero Manderiga pruulib algupärase retsepti järgi Imperial Extra Double Stout ajaloolist õlut täpselt nii, nagu seda tehti sajand tagasi.
Pühaste pruulikoda eesotsas peapruulmeister Eero Manderiga pruulib algupärase retsepti järgi Imperial Extra Double Stout ajaloolist õlut täpselt nii, nagu seda tehti sajand tagasi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühastes ei ole just palju inimesi, kes teaks Pühaste pruulikoda. Käsitööõllede tootmine asub ju Tartus. Pühaste küla nime on õlu aga kuulsaks teinud nii Eestis kui kaugemal.

Peapruulmeister Eero Mander alustas esimeste õllekatsetustega aastal 2011 oma suvekodus Pühastes Jaani-Matsi talus. Katsepruulid teenisid sõpradelt kiitvaid hinnanguid ja julgustasid mõtlema oma pruulikojast.

Manderi sõnutsi algas kõik maitsest. «Sain maitse kätte heast õllest. Eestist ei leidnud sel ajal poodidest midagi – tuli ise teha.» Esimese õlle valmistas Mander pärast aastast uurimistööd. Seda saaks ka täna häbenemata Pühaste nime all müüa. Esiklaps kandis nime Jaani-Matsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles