GALERII: Walesi farmerid uudistasid Valgamaal hirvi ja veiseid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalal põikas pooleks päevaks Valgamaale Eestis ringi sõitnud Walesi farmerite grupp, kes vaimustus siinsest kaunist loodusest.

Valdavalt pensioniealistest inimestest koosnev 30-liikmeline grupp külastas Valgamaal punahirvi ja lihaveiseid kasvatava Andres Balodise valdusi. Paraku Tõlliste valla Jaanikese külas elavad punahirved end kaugetele külalistele lähemalt näitama ei soostunud – korra neid 45hektarilise ala servas siiski nähti. «Nad ongi sellised häbelikud. Ja karjainstinkt on väga tugev: kui üks ohtu märkab, pistab kohe jooksu ning teised järel,» rääkis Balodis.

Loomad jõudsid Valgamaale enam kui aasta tagasi, siis oli neid 36 – isas- ja emasloomi seejuures võrdselt. Praeguseks on karjas loomi enam kui poolsada. «Päris täpselt ei teagi: täiskasvanud loomi on 50 ja vasikaid oli hommikul kaks – nüüd aga tundub, nagu oleks juba kolm,» tunnistas loomade omanik. «Esimesel aastal nad paarituvad ja teisel aastal poegivad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles