Kultuuriseltsid ja mulgid pidasid kevadpidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 20. mail, toimus Tõrva avatud noortekeskuse hoovis Eesti Kultuuriseltside Ühenduse ja Mulkide Seltsi kevadpidu „Ikka üheskoos“, mis sel aastal toimus juba kuuendat korda. Pidu alustati kõnedega, seejärel lauldi, tantsiti ning huvilised sai külastada ka kohapeal olevat kultuuriseltside näitus-müüki „Käsitöö ja kirjasõna“.

Peo avas Eesti seltsiliikumise eestvedaja Valter Haamer, kes usub, et seltside algatatud traditsioonid on püsivad. Nii kevadkontserti kui ka näiteks mõttetalgute näol. Haamer tänas mulke võimaluse eest kontsert korraldada Tõrvas ning rõõmustas ka kauni ja väga sooja ilma üle.

Järgmisena lausus oma tervitussõnad Tõrva linnapea Maido Ruusmann, kes on ühtlasi ka praegune Mulgimaa vanem. Ruusmann väljendas oma kõnes rõõmu selle üle, et seltsidesse siiski läheb rohkem inimesi, kui sealt lahkub. „Eks see üritus ole kindlasti üks selline tegevus, mis aitab liita. Seltsid ju omakeskis igapäevaselt mõlgutavad mõtteid aga selline õlg-õla kõrval tunne annab kindlasti jõudu ja uusi mõtteid edasi tegutsemiseks,“ lausus Ruusmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles