Magnus Kirt oli Tallinnas võidukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt tegi stabiilse võistluse.
Magnus Kirt tegi stabiilse võistluse. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinnas ja Rakveres võistlesid Eesti parimad kergejõustiklased.

Tallinnas korraldatud heitjate seeriavõistluse avaetapil oli Valgamaa sportlastest kõige parem Tõrva mees Magnus Kirt, kes võitis meeste odaviske tulemusega 82,84 meetrit. Mehe stabiilust näitas, et kuuest viskest neli ületasid 80 meetri joone.

Teistest Valgamaa sportlastest olid võistlustules veel Mirell Luik ning Kadi Kaart. Naiste odaviskevõistlusel saavutas Luik tulemusega 49,34 meetrit neljanda ning Kaart 45,71meetrise odakaarega seitsmenda koha.

Rakveres olid aga Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused, kus Eesti noormeeste koondises tegi kaasa ka Puka noormees Karel Tilga.

Pärast esimest võistluspäeva haaras Tartu spordiseltsi Kalev esindav Tilga kindlalt liidrikoha ning asus Euroopa meistrivõistluste normatiivide poole liikuma. Kahjuks ebaõnnestus aga noormehel täielikult teivashüpe ning ta pidi seejärel võistluse katkestama. Teivashüpe sai saatuslikuks ka teisele Eesti koondise esinumbrile Hans-Christian Hausenbergile, kes ei suutnud algkõrgusest 4,27 meetrit üle saada.

Karel Tilga saavutas esikohad kõrgushüppes tulemusega 2,08 meetrit, 400 meetri jooksus tulemusega 50,28 sekundit ja kettaheites tulemusega 49,92 meetrit. Kuulitõukes sai ta teise, 100 meetri jooksus neljanda, kaugushüppes kuuenda ja 110 meetri tõkkejooksus seitsmenda koha.

Koondarvestuses võitis Balti noorte võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused Läti. Eesti oli teine ja Leedu kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles