Karuputke tõrjeala Valgamaal suurenes

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karuputk. Illustratiivne foto.
Karuputk. Illustratiivne foto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänavu tehakse Sosnovski ja hiid-karuputke kolooniate tõrjet 2297 hektaril, kuid aasta-aastalt kasvab ka praktiliselt hävinud ja üksikute putketaimedega kolooniate hulk, andis teada keskkonnaamet.

Karuputke võõrliike on Eestis riiklikult tõrjutud alates 2005. aastast ja pidevalt on suurenenud tõrjealune pindala. Kui veel seitse aastat tagasi oli tõrjes 1200 hektarit kolooniaid, siis nüüdseks on see pindala kahekordistunud.

Suurenenud on ka tõrjeala Valga maakonnas. «Mullu tõrjuti karuputke võõrliike 38 hektaril, tänavu aga 51 hektaril Valga maakonnas – seega on putkekolooniate suurus tänavu veidi suurem kui mullu. Tõrjutavate alade suurus on kasvanud eelkõige inimeste suurema teadlikkuse tõttu, mistõttu meile osatakse rohkem teada anda putkekolooniatest,» täpsustas keskonnaameti pressiesindaja Sille Ader.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles