Valgas annetati enam kui 300 kilo toitu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumispäev
Toidupanga kogumispäev Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mai keskel toimusid üle Eesti toidupankade selleaastased kevadised toidukogumispäevad. Poekülastajad annetasid puudust kannatavate perede jaoks kokku 29 028,8 kilo toidukaupa. Vabatahtlikuna osales ettevõtmises ligi 800 inimest 46 poes üle Eesti.

"Valgas osales seekord üks pood, Valga Rimi, ja seal annetati 305, 1 kilo toitu. Eelmistel – talvistel – toidukogumispäevadel osales Valgas kaks poodi ja seetõttu oli siis ka kogutud toidu kogus suurem," täpsustas Eesti toidupanga meediajuht Marie Kanarik.

Rõõmu teeb toidupangale tema sõnul aga see, et kuigi tavaliselt annetatakse enne jõule rohkem, oli siiski seekord Valga Rimis tulemus 100 kilo võrra suurem kui talvel.

Linnadest annetati kõige suurem kogus toidukaupa taas Tallinna ja Harjumaa kauplustes: 9 kaupluse peale kokku 9398,2 kilo. Tartus annetati 5 kaupluses kokku 4282 kilo toitu ning Pärnu 5 kampaanias osalevas poes kokku 2564 kilo toitu. Ülejäänud toidupankades jäid annetatud toidu kogused võrreldes kolme suuremaga tagasihoidlikumaks, mis oli tingitud väiksemast kaasatud poodide arvust nendes kohtades.

Kõige populaarsem annetatud toidukaup oli taas kuivained (kokku 6920,3 kilo), sellele järgnesid makaronid ja pastatooted (kokku 5722,5 kilo) ning kolmandal kohal olid purgisupid ja purgitoidud (kokku 4445,7 kilo).

Soovime tänada kõiki meie vabatahtlikke, kes aitasid toidukogumispäevade läbiviimisel, osalenud kauplusi ning häid inimesi, kes otsustasid kohalike puuduses elavate perede jaoks annetuse teha.

Toidupanga juhi Piet Boerefijni sõnul saab inimeste annetatud  toidukaubaga taas aidata suurt hulka abivajajaid. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele – eelistatult lastega – peredele.

Lisaks toidu ümberjagamisele on toidupankade ülesanne luua ühiskonnas solidaarsust – et märgataks ja aidataks neid, kel on raske. Tänu toidukogumispäevade ajal kogutavale kaubale on toidupankadel võimalik aidata paljusid nende piirkonnas elavaid puuduses elavaid peresid.

Toidukogumispäevad toimusid seekord juba kaheksandat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles