Arvamus: Valga linnal peaks olema oma orkester

, pensionär Valgast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve puhkpilliorkester
Pühajärve puhkpilliorkester Foto: Rein Säinas

Valgamaalasest oleme korduvalt saanud lugeda, et EV100 juubeliprogrammi toel saavad muusikaõppega tegelevad asutused soetada uusi pille.

Mind on ammu kimbutanud küsimus, miks Valga linnal puhkpilliorkestrit pole. Läbi aegade on aktuste ja riiklike tähtpäevade läbiviimisel osalenud orkestrid. Valgal on tavaks saanud sellistel puhkudel kasutada teiste linnade või naabermaakondade abi. Viimati näiteks militaarfestivalil, kus valgalasi aitas piduliku rahvusvahelise sündmuse korraldamisel külalisorkester.

Minu kooliajal oli isegi Valga 1. keskkoolil oma puhkpilliorkester. Muusikapedagoog A. Puusta värbas igal aastal uue õppeaasta algul uusi liikmeid, toonitades seejuures, et soovijal ei peagi erilist muusikalist annet olema. Kõik aktused avas ja lõpetas oma orkester. Kas praegusel ajal Valga gümnaasiumil orkester on? Pole kuulnud. Aga kui ei ole, kus on siis pillid?

Kahtlemata oleks sobilik või lausa kohustuslik, et Kaitseliidul oleks puhkpilliorkester. Sellel suurearvulisel ja hea riikliku rahastusega organisatsioonil ei tohiks see probleem olla. Orkester ilmestaks ka meie väikeses linnas Kaitseliidu kohaliku maleva kultuurilist tausta vahelduseks militaarsetele mängudele.

See, milline orkester mängib EV100 üritustel Valgas, oleneb Valga linna kultuuritöötajatest ja kaitseliitlastest. On asju, mida saab teha oma jõududega, sisse ostmata, viitamata elanikkonna kahanevale arvule, millega põhjendatakse tihtipeale vajakajäämisi meie linnaelus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles