Ettevõtja võttis Tõrva linnapead puudutava hagi tagasi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnapea Maido Ruusmann
Tõrva linnapea Maido Ruusmann Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ehitusettevõte Brick, kes kaebas Tõrva linnapea mõni nädal tagasi kohtusse võlanõudega, võttis hagi tagasi. Seetõttu lõpetas kohus menetluse.

Valga kohtumajja jõudis 3. mail aktsiaseltsi Brick hagi Tõrva linnapea Maido Ruusmanni vastu võlgnevuse nõudega. Kohus võttis hagi menetlusse, kuid et Brick esitas 19. mail avalduse hagi tagasivõtmiseks, lõpetas 22. mai määrusega selle menetlemise. Määrus ei ole veel jõustunud ja on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle kättesaamisest.

Ruusmann ütles kohtusse pöördumise järel, et see lõhnab poliitika ja isikliku kättemaksu järele, on absurdne ning Bricki ees tal võlgu pole.

«Tänaseks on olukord selline, et kohus on oma eilse määrusega menetluse lõpetanud, mingeid nõudeid kellelgi minu vastu pole,» kirjutas Ruusmann Valgamaalasele nüüd.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ütles, et 19. mail esitatud avalduses hagi tagasivõtmiseks viitas AS Brick alusena tsiviilkohtumenetluse seadustiku paragrahvi 424 lõikele 1, mille järgi võib hageja hagi kostja nõusolekuta tagasi võtta kuni eelmenetluse lõpuni. «Rohkem põhjendusi Bricki kohtule esitatud avalduses kirjas ei ole. Seega peaks vajadusel küsima selgitust Bricki juhatuse liikmelt Harry Käärikult.»

Nagu ka kohtusse kaebamise ajal, keeldus Bricki juhataja ja Ruusmanni abikaasa isa Harry Käärik kommentaarist. "Ma ei kommenteeri, ma olen öelnud teile. Nägemist," lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles