Intervjuu: Noor insener naasis pealinnast kodukohta

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inseneri haridusega Ats Umblejast pole mööda läinud ka autohuvi. Tema Pontiac 
Firebird on endale külge saanud hulga juppe võimsamalt Trans Am-ilt, millel põhines ka KITT 1980. aastate seriaalist «Knight Rider».
Inseneri haridusega Ats Umblejast pole mööda läinud ka autohuvi. Tema Pontiac Firebird on endale külge saanud hulga juppe võimsamalt Trans Am-ilt, millel põhines ka KITT 1980. aastate seriaalist «Knight Rider». Foto: Tiit Loim / Valgamaalalane

Ats Umbleja vastab nii kohalikele kui riiklikele soovitustele: ta on insener, kes lõpetas Tõrva keskkooli ja suundus edasi tööle ning õppima pealinna, kuid naasis kodukohta. Elab nüüd Tõrva külje all Patkülas, kus teeb oma häärberi mõõtu kodust kaugtööd ning õpetab ka Valgamaa kutseõppekeskuses.

Olete magistrikraadiga mehaanikainsener. Milline oli teie haridustee?

Läksin Tallinna Tehnikaülikooli tootearenduse ja tootmistehnika erialale. Kas ei olnud sihti ees või jäi laiskuse taha, aga pärast esimest aastat tekkis tunne, et võib-olla ei ole ülikool minu jaoks ja käisin ära kaitseväes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles