Vaidlustel kooli pärast lõppu ei paista

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavolikogu istung, millel arutati Puka kooli tulevikku.
Puka vallavolikogu istung, millel arutati Puka kooli tulevikku. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puka volikogu viimatisel istungil oli päevakorras kooliprojekti arutelu ja projekti esitamise kinnitamine. Paraku lükati otsustamine edasi, lisaks loeti ette umbusaldusavaldus vallavanemale ja vallavalitsuse liikmele.

Toetust said taotleda gümnaasiumiastme pidamisest loobunud või riigigümnaasiumiga omavalitsused koolide uuendamiseks ja selle vääriliseks hinnati Valgamaalt kaks kooli. Priimetsa kooli renoveerimiseks eraldaks haridus- ja teadusministeerium ligi 3,34 miljonit, Puka haridusvõrgu ümberkorraldamiseks ja keskkooli rekonstrueerimiseks aga ligi 1,65 miljonit. Põhitaotlused raha saamiseks tuleks esitada juuni lõpuks.

Kui Priimetsa koolis on asjaajamised raha saamiseks lõpusirgel, siis Pukas on uue kooli ehitamise või mitteehitamise küsimus kohalike, aga ka vallavolikogu liikmete seas üsna tuline teema, mis osapooled suisa tülli ajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles