Ohutuslaagris osalejatele meeldis enim kanuusõit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohutuslaager Marja talus
Ohutuslaager Marja talus Foto: Kaja Mõts / Valga maavalitsus

Eile ja täna sai Valgamaal Marja talus teoks kahepäevane lastelaager «Kaitse end ja aita teist» (KEAT), mille eesmärk oli anda 6. klasside õpilastele eluks vajalikke ohutusalaseid teadmisi ja oskusi.

«Helme vallas asuvasse Marja tallu tuli kokku 16 kaheksaliikmelist võistkonda koos juhendajaga 11 maakonna koolist: Hargla kool, Ala, Hummuli, Keeni, Lüllemäe, Palupera ja Valga põhikool, Puka ja Tsirguliina keskkool, Tõrva gümnaasium ning Valga Priimetsa kool. Valga põhikool oli seejuures esindatud suisa kuue võistkonnaga,» andis teada maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts.

Ohutuslaager Marja talus
Ohutuslaager Marja talus Foto: Kaja Mõts/Valga maavalitsus

Võistlejatel tuli teoreetilistele ja praktilistele ohutusalastele ülesannetele leida õiged vastused ja lahendused. Lisaks võtsid omavahel mõõtu ka võistkondade õpetajad. Saadud tulemuste põhjal selgitati välja parimad ohutusteemade tundjad.

Võistkondadest sai esimese koha Hargla kooli võistkond (206 punkti), teine läks Valga põhikooli 6.a klassile (179 punkti) ja kolmanda saavutas Lüllemäe põhikool (176 punkti). Õpetajate arvestuses said esikoha Ala põhikooli õpetajad. Teise kohta vääriline oli Hummuli põhikooli õpetaja ja kolmas koht läks Valga Priimetsa kooli.

Isetegevuskava esitluses osalesid kõik koolid 2–5minutilise etteastetega teemal «Eesti Vabariik 100». Oli humoorikaid, põnevaid ja õpetlikke lugusid. Parimaks valiti Keeni põhikooli esinemine.

«Lastele ja õpetajatele meeldis laagris väga. Kiideti sujuvat ajagraafikut ja hästi läbimõeldud tegevusi. Uue teemana oli kavas elanikkonnakaitse punkt, mille eesmärk oli tõsta noorte teadlikkust, oskusi ja valmisolekut võimalikeks kriisiolukordadeks,» vahendas Mõts.

Ohutuslaager Marja talus. Vigastused on kunstlikud!
Ohutuslaager Marja talus. Vigastused on kunstlikud! Foto: Kaja Mõts/Valga maavalitsus

Eriti meeldinud osalejatele kanuusõit – mis sest, et ka märjaks saadi –, kus õpiti veeohutust. Palju uut oli õppida elektriohutuses ning olulisi teadmisi saadi mürgiste taimede kohta.

Targemaks said laagris aga kõik osalejad, sest kohtunikud olid varmad kõigile õiget käitumisviisi õpetama ning mõnel juhul näidati see ka praktiliselt ette.

Vigastused on kunstlikud!
Vigastused on kunstlikud! Foto: Kaja Mõts / Valga maavalitsus

KEAT laager sai Valgamaal teoks juba kaheksandat korda. Laagrit aitasid korraldada päästeamet, keskkonnaamet, Karula vabatahtlik tuletõrjeselts, häirekeskuse Lõuna keskus, Elektrilevi, Valgamaa arenguagentuur, politsei- ja piirivalveamet, Eesti Punase Risti Valgamaa selts, maanteeamet, Lõuna pommigrupp, Kaitseliidu Valgamaa malev, Valgamaa tervisenõukogu ja Valga maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles